Det är mycket nytt svenskt på gång, både utrustning och andra smarta grejer. Sellamigo har jag redan skrivit om och snart kan du inte bara ha veterinären i mobilen utan även tränaren!

Vi vill inte ersätta det fysiska mötet mellan ryttare och tränare, utan möjliggöra att kunna träffas oftare.

Ridesum är en app där din tränare ser dig via livestream och instruerar dig via headset. Det filmade materialet sparas så du kan gå tillbaka och titta. Appen kommer även innehålla funktioner som hjälper dig att planera, strukturera och reflektera kring din ridning och lärande.

Jenny Stråhle, CEO och grundare av Ridesum.

Jenny Stråhle, CEO och grundare av Ridesum.

Jenny Stråhle, grundare av Ridesum, fick inte ihop livet med heltidsjobb och hästar och sålde dem efter några års kämpande. Att hon hade sin favorittränare i Skåne och själv bodde i Stockholm bidrog säkert till att idén om Ridesum föddes. En idé som redan blivit prisad då de vann Gather Idea of the Year i höstas. Nu jobbar Jenny heltid med utvecklingen av Ridesum – och har börjat rida igen.

Signa upp dig för förhandsinformation om Ridesum på deras webbplats!

Ridesum Instagram.