Jag tittar mycket på hauls med utrustning på YouTube, dvs videos där någon visar saker de köpt, ofta från USA. Det var så jag upptäckte danska Kastel. Och det var ju lite som att gå över ån efter vatten. Kastel gör mycket sun shirts, tröjor med UV-skydd, något som jag inte sett så mycket här men är väldigt vanligt i Amerikat.


Företaget är grundat av dressyrryttaren Charlotte Jorst som är danskfödd men numer bor i USA. Efter att ha haft hudcancer såg hon en marknad för kläder som skyddar från solen och Kastel var fött.

Kollektionen består övervägande av tävlingstoppar och tröjor men du hittar även en del andra plagg, till exempel jackor och ridbyxor. Flera av plaggen har partier av mesh som gör dem skönt luftiga att bära. Utbudet verkar vara större i deras amerikanska webbshop.

Kastel saknar återförsäljare i Sverige men har webbshop. Frakt till Sverige 10 Euro.

Kastel Instagram.